nlc.hu
Gasztro

Őszi receptek

Őszi finomságok a testnek és léleknek

Isteni őszi fogások szezonális alapanyagokból, amelyek nemcsak finomak, hanem a lelket is kényeztetik.
Körte

Bár a szeptemberi időjárás egészen kegyes volt hozzánk, igazi vénasszonyok nyarában volt részünk, nincs mese, napokon belül tényleg itt az ősz.

Ilyenkor olyan finomságokra vágyik az ember, ami nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. Érdemes őszi recepteket elővenni, szezonális hozzávalókat használni, és garantáltan elégedett leszel a végeredménnyel.

Sült sajtos-diós körte

Az őszi ínyencségek egyik alapja, a sült sajtos-diós körte. Kell hozzá két két duci körte, amelyeket félbevágsz, kiveszed a csutkájukat, és egy kicsit a gyümölcshúsból is. A mélyedésekbe tegyél kockára vágott márványsajtot vagy camembert sajtot. Szórd meg apróra szelt dióval, majd mehet a sütőbe 180 fokra. Süsd addig, amíg a körte karamellizálódik, a sajt kérgesedni kezd, a dió szélei megbarnulnak, és láthatóan még ropogósabbak lesznek. Isteni!

Kíváncsi vagy, milyen egy tésztasaláta az ősz ízeivel? Vagy az édes-sós, őszi hangulatú melegszendvics, esetleg az őszi zabkása? További őszi receptek találsz a Szénablogja posztjában.

Hangolódj rá az őszre a konyhában is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top