nlc.hu
Gasztro

Meghalt Bergmann Ernő

Meghalt a legendás magyar cukrászmester, Bergmann Ernő

Az aranykoszorús cukrászmester 77 éves volt.

Hosszú, súlyos betegség után október 13-án hunyt el Bergmann Ernő, a legendás balatonfüredi cukrászmester – írja a Balatonfured.hu. A lap szerint Bergmann apja még 1939-ben nyitotta első cukrászdáját Győrben.

Az 1949-ben bekövetkezett államosítás után 1955-ben visszakapták a családi házat, ahol a cukrászda üzemelt, itt dolgozott Bergmann Ernő is. A leendő aranykoszorús mester 1966-68 között a budapesti Gerbeaud Kávéházban tett sikeres vizsgát, majd az ezutáni négy évben a család cukrászdájában dolgozott. 1972-től ő lett a balatonfüredi Hotel Marina cukrászati termelőüzemének vezetője, 1992-ben pedig saját cukrászdát nyitott a Balaton-parti településen, a Petőfi Sándor utcában.

Meghalt Bergmann Ernő cukrászmester

Bergmann Ernő neve egyet jelentett a kiváló minőséggel (Fotó: balatonfured.hu)

1998-ban egy második helyet is nyitott Balatonfüreden, az Aranycsillag Szálloda éttermét alakította polgári cukrászdává. 

Balatonfüreden tavaly a Városi Értéktár Bizottság döntése alapján városi érték címet kapott a mester nevét viselő Bergmann-krémes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top