nlc.hu
Gasztro

Olcsó bor helyett vagyont érő különlegességet kaptak

Mesébe illő tévedés az étteremben: olcsó bort rendeltek, 620 ezres borkülönlegességet kaptak

Hihetetlen tévedés történt egy New York-i étteremben, ahol véletlenül összetévesztették, melyik asztal milyen bort rendelt. Bónusz: a vendégek észre sem vették, hogy más bort kaptak.
Vörösbor az étteremben

A New York-i Balthazar étteremben az egyik este négy Wall Street-i üzletember kirendelte a legdrágább vörösbort, egy kétezer dolláros (617 ezer forintos) Chateau Mouton Rothschildot, majd a főpincér a pultnál kitöltötte a dekantáló üvegbe a méregdrága nedűt.

Eközben egy fiatal pár is az étteremben vacsorázott. Ők a legolcsóbb vörösbort, a 18 dolláros (5500 forintos) pinot noirt választották, amit dekantálva kértek.

Mivel a két végletet képviselő vörösbor ugyanolyan dekantálóban levegőzött, megtörtént a tévedés, amire számítani lehetett: a fiatal pár kapta a méregdrága bort, a gazdag üzletemberek pedig az olcsót.

Az üzletemberek egyike, aki meghívta a többit vacsorázni, nagy borszakértőnek mondta magát, és elragadtatással beszélt a kivételes bor tisztaságáról. Ezalatt a másik asztalnál ülő fiatal pár a borsznobokat kifigurázva, modoros stílusban áradozott az olcsónak hitt borról.

Öt perccel később a pincérek rájöttek a tévedésre, és kétségbeesetten hívták a vendéglő tulajdonosát, Keith McNallyt, aki azonnal az étterembe rohant. Mint azt az Instagram-posztjában írja, két lehetősége volt: vagy hagyja, hogy az üzletemberek boldog tudatlansággal kortyolgassák az olcsó bort, vagy mindent elmond nekik. Az utóbbi, kétségkívül nehezebb utat választotta. Sőt, mindkét asztalnál elárulta az igazságot, bár az eszébe sem jutott, hogy a fiataloktól visszakérje a bort.

A Wall Street-i üzletember így reagált: gondolta, hogy ez nem Mouton Rothschild volt, az asztalnál ülők pedig egyetértően bólogattak. A fiatal pár mámorosan vette tudomásul, micsoda kivételes bort kaptak, azt mondták, olyan érzés, mintha a bank tévedésből többet utalt volna.

A tulajdonos szerint végül mindkét asztaltól boldogan távoztak a vendégek, bár a fiatalok azért boldogabbak voltak.

Még több éttermi meglepetés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top