Gasztro

Hajmeresztő ára van az ország legdrágább hamburgerének

Szegeden készül, a többi között szarvasgomba és wagyu marhahús felhasználásával.

Tehetős hamburgerimádók figyelmébe ajánlják azt a különleges hamburgert, ami a szegedi Famous étteremben készül majd november közepétől. Mondhatjuk, hogy aranyárban van a finomság, ugyanis egész pontosan 37 990 forintot kell kicsengetnie annak, aki szeretné megkóstolni.

És hogy mit kap ennyi pénzért az éhes vendég?

Tintahal tintával színezett fekete bucit, benne pedig

  • portugál madeira mártás,
  • póréhagyma csíra,
  • francia rokfort sajt,
  • hízott libamáj,
  • darált wagyu marhahúsból készült pogácsa,
  • barna szarvasgomba,
  • és a húsra fektetett 24 karátos aranylap koronázza meg a luxusszendvicset, mely a hundredbucks burger nevet kapta.

És hogy az élmény teljes legyen, jár mellé egy üveg Louis Francois pezsgő, köretként pedig egy adag parmezános-fokhagymás édesburgonya, fokhagymás majonézzel.

Persze kérdés, hogy lesz-e kereslet a csillagászati árú hamburger iránt. Ferkov Lajos, az étterem tulajdonosa a Telexnek erről azt mondta:

„Azokat célozzuk meg, akik nem a legolcsóbbat keresik, hanem a megfelelő hangulatot. Ennek a rétegnek, akik erre költenek, tehát nem csak önmagában a funkcionális étkezésre, nekik kevésbé érződik meg a pénztárcájukon például a járvány.”

Az étterem étlapján november 18-tól lesz elérhető a luxusburger, és naponta maximum kettő elkészítését vállalják. Előre kell majd foglalnia annak, aki megkóstolná. Az első tíz vásárló egy erre az alkalomra legyártott sapkát is kap ajándékba az étteremtől.

Ha érdekel a gasztronómia:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top