nlc.hu
Gasztro

Túrós lepény recept

Ezt a habkönnyű túrós lepényt nem lehet megunni

Nagyon finom és jól variálható túrós lepény, ami minden formában mennyei.
Túrós lepény

Krisztának, az Álom.Íz.Világ blog szerzőjének van egy tuti túrós lepény receptje, amit már rengetegszer elkészített, de nem lehet megunni. Mindig úgy tudja variálni, hogy legyen benne valami újdonság az eddigiekhez képest.

Most egy olyan verziót osztott meg, amelyben nincs búzadara, de került bele tejföl. A fehér lisztet teljes kiőrlésűre cserélte, a margarint vajra, a porcukrot pedig finomítatlan nádcukorra. Az viszont nem változott, hogy a sütemény továbbra is isteni!

Hozzávalók:

  • 1 kg krémes tehéntúró
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg vaj (+ a forma kikenéséhez)
  • 8 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (+ a forma beszórásához)
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
  • 5 db tojás
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál vaníliapaszta
  • porcukor a tálaláshoz

A habkönnyű túrós lepény elkészítést elolvashatod Álom.Íz.Világ blogon.

(Kiemelt kép: Caféblog/Álom.Íz.Világ)

Próbáld ki ezeket a túrós sütiket is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top