Gasztro

A McDonald’sban is lesz húsmentes, növényi alapú hamburger

Mi jöhet még ezután? A disznómentes disznótor? Az alkoholmentes pálinka?

Hosszú évek kitartó munkájával érte el a McDonald’s, hogy az ételeire megbízhatóan egészségtelenként gondoljunk, ám mintha az utóbbi években szembeszálltak volna ezzel a nem túl előnyös hírnévvel, és ők is próbálnak elmozdulni egy egészségesebb irányba. Legújabb bejelentésük, hogy náluk is kapható lesz egy húsmentes, növényi alapú „hamburgerhús”, amit a cég kreatívjai McPlantnek neveztek el – írja a 444.

Hamburger, még igazi hússal (fotó: Pixabay)

Hamburger, még igazi hússal (Fotó: Pixabay)

A McDonald’s a találmányával kicsit lemaradt, ugyanis konkurense, a Burger King nagyjából egy éve állt elő a saját vegetariánus és húsmentes burgereivel. A Mekiben is érzik azért a XXI. századot, ugyanis gluténmentes bucit meg náluk lehetett korábban kapni. A McDonald’s éttermek étlapjára várhatóan 2021-től kerülnek fel a növényi alapú hamburgerek és a csirkét helyettesítő szendvicsek. A cég a húsmentesség felé való elmozdulást a hús egészségre, a környezetre és az állatok jólétére gyakorló hatásával indokolta.

Olvasnál még a műhús-forradalomról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top