nlc.hu
Gasztro

A kijárási tilalommal megélénkült a boltok forgalma

Megélénkült a boltok forgalma a kijárási tilalom bejelentése után

Nincs pánikvásárlás, de a kijárási tilalom bejelentése óta nagyobb a forgalom a boltokban.
vásrlás

Megélénkült a forgalom a boltokban azután, hogy hétfőn bejelentették: szerdától minden boltnak legkésőbb 19 órakor be kell zárnia, 20 órától hajnali 5-ig pedig kijárási korlátozás lép életbe.

Már kedden érezhetően nőtt az egyes alaptermékek iránti kereslet a vidéki élelmiszerüzletekben, de a családok kevesebbet tartalékolnak, mint a tavaszi pánikvásárlások idején – közölte a Magyar Nemzettel a 2400 vidéki üzletet működtető Áfeosz–Coop Szövetség elnöke.

Zs. Szőke Zoltán szerint az eddigi tapasztalatok alapján nem várható, hogy a mostani korlátozás idején olyan kifosztott polcok és készlethiány lesz, mint tavasszal. Igaz, a Coop üzleteit kevésbé rázza meg a kötelező bezárás, mert eleve legfeljebb 20 óráig tartottak nyitva, a késői nyitvatartás inkább a hipermarketekre, bevásárlóközpontokra jellemző.

A Coop vezetője szerint az első hullám óta eleve visszafogottabban költekezünk, de most sem vásárolunk eltúlzott mennyiségeket. Például két kiló liszt helyett négy kerül a kosárba, de nincs pánikvásárlás. Hozzátette, a vásárlók már megtapasztalták, hogy a hazai élelmiszer-ellátási lánc szélsőséges helyzetekben is megbízhatóan működik.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára jelezte: az áruházak felkészültek a rövidített üzemelésre a járványügyi szempontok szerint, minden termékkörben bőséges az áruellátottság, és továbbra is elérhető valamennyi üzlet reggeltől 19 óráig.

Kijárási korlátozás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top