nlc.hu
Gasztro

Tojásnál nagyobb óriásszőlő Japánból

Egy kiló óriásszőlő 90 ezer forint, maradhat?

Percek alatt elkapkodták a szállítmányt.

A tojásnál is nagyobb szőlőszemeket árulnak egy ilyesmikre szakosodott vietnámi piacon. A szőlőket – pedig a méretük ezt indokolná – nem is szemenként árulják, hanem fürtökben, pontosabban nagyjából egy-egy kilós csomagokban, amelyek ára eléri a hatvanezer forintot is – írja az Oddity Central

A különleges, háziasítással és ilyen-olyan beavatkozásokkal hatalmasra „tervezett” gyümölcsöknek óriási piaca van Japánban és más távol-keleti országokban. Erre szakosodott boltokban kaphatóak a ránézésre és ízre is döbbenetes almák, barackok, dinnyék, és most már szőlők is, hasonlóan döbbenetes árakon. Az alábbi fotót egy vietnami kofa osztotta meg, jó érzékkel egy csirketojást is elrejtett a szőlőszemek közt, hogy érzékeltesse méretüket. A Japánból importált csomagokat 7 millió vietnami dongért, azaz 90 ezer forintért árulja. A fotók megtették a hatásukat: percek alatt megrendelték mind az ötven csomagot.

Óriásszőlő

Forrás: VietnamNet

A csomagoknak persze szigorú kritériumoknak kell megfelelniük: mindegyik legalább egy kiló, és mindegyik szem szőlő átmérője 4 és 5 centiméter közötti. Csak így engedélyezik az árusítást és az exportot Japánban. Egyébként nem is ez a világ legdrágább szőlője: a japán rubintszőlő csomagja 11 millió vietnami dong.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top