nlc.hu
Gasztro

Ma eldőlhet, marad-e az idősek vásárlási idősávja

Ma derül ki, marad-e az idősek vásárlási sávja

A kiskereskedelmi dolgozók inkább az üzletek létszámát korlátoznák.

Az elmúlt hétvége már a bronzvasárnap volt, mégis, egyelőre főleg csak nézelődnek az emberek a karácsonyi vásárokban – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A pécsi vásárban például nagy tömeg volt a hétvégén, idősebb és fiatalabb járókelők egyaránt megjelentek, a tévécsatorna képeinek tanúsága szerint az emberek többségén ugyan volt maszk, de láthatóan a távolságtartásra kevésbé ügyeltek.

A koronavírus-járvány hatása azonban az árusok szerint ezenfelül is érezhető. Ahogy az egyikük mondta, látszik, hogy sok embernek most nincs pénze. Az RTL Klub információi szerint a magyarok idén viszont várhatóan valamivel többet költenek majd ajándékra, mivel a tavalyi átlag 8 ember helyett csak 5 családtagot terveznek megajándékozni, így körülbelül 9500 forintot költenek fejenként.

A mostani trend szerint az idei karácsonykor a ruhák, a játékok, esetleg a kozmetikumok jelentik a slágertermékeket, az elmúlt években népszerű szórakoztató elektronikai kategória most elmarad a szokásostól, mivel az ilyen jellegű eszközöket sokan a távoktatás vagy a távmunka miatt már beszerezték.

Nem örül az idősek vásárlási idősávjának a kereskedelmid olgozók szakszervezete

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint nem most kellene a plázákban sétálgatni (Fotó: Getty Images)

Az idősek védelme érdekében bevezetett, délelőtt 9–11 közötti vásárlási idősávot most sokan nem üdvözlik. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint ugyanis az emiatt rövidülő nyitvatartás inkább fokozza a tumultust az üzletekben, ezért ők inkább az üzlethelyiségekben egyszerre tartózkodó emberek számát korlátoznák.

A kormány a mai napon dönt arról, hogy milyen változások várhatóak a járványügyi védekezésben az ünnepek alatt.

További cikkeink a karácsony témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top