nlc.hu
Gasztro

Koronavírusos kóla

Egy pohár kólát teszteltek koronavírusra, pozitív lett

Az esetről készült videó nagy port kavart.
kóla

Az Osztrák Szabadságpárt főtitkára, Michael Schnedlitz az osztrák alsóházban fogott egy pohár kólát, és beszéde közben letesztelte azt koronavírusra. A teszt eredménye pozitív lett – írja az azonnali.hu.

A szélsőjobboldali politikus ezzel akart rámutatni arra, hogy semmi értelme annak, hogy az osztrák kormány a rendes betegellátás és a szociális intézmények helyett antigén-gyorstesztekre költi el a pénzt azzal, hogy tömegesen leteszteli koronavírusra a lakosságot.

A videó alapján könnyen azt hihetnénk, hogy még a kóla is koronavírusos, vagy pedig azt, hogy nem ér semmit teszt. Valójában azért lett pozitív a koronavírus-teszt a kólától, mert ez a gyorsteszt egy antitestből áll, ez az antitest pedig egy protein. A kóla a benne lévő foszforsav miatt rendkívül magas savtartalmú, ez a sav pedig lényegében tönkreteszi a proteint, a teszt ezáltal pozitívvá válik.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top