nlc.hu
Gasztro

Más fizette az ételrendeléseket

80 ezerért rendelt a Mekiből, de valaki más fizetett helyette

Véletlenül a bátyja kártyáját használta a nő, amikor ételt rendelt. Hónapokig nem jöttek rá a dologra.
McDonald's házhozszállítás

Egy brit nő több mint 200 fonttal tartozik a bátyjának, miután kiderült, hogy véletlenül hónapokon át a testvére kártyájával fizette a McDonald’sból házhozszállított ételeket.

Nicole Clark március óta 207 font (80 ezer forint) értékben rendelt a Mekiből az Uber Eats alkalmazáson keresztül. A tévedésre csak azután derült fény, hogy a nő bátyjának feltűnt a bankszámlakivonatán az Uber Eats által levont összeg, miközben neki nincs is felhasználói fiókja a cégnél.

A férfi először azt hitte, hackerek élnek vissza a banki adataival, gyorsan meg is változtatta a jelszavait. Elmesélte a történetet a húgának, aki ezután jobban megnézte az Uber Eats fiókját. Kiderült, hogy a bátyja bankkártyája volt a profiljához rendelve.

Aztán eszükbe jutott, hogy mi történt: még márciusban, a karantén idején megkívántak egy kis Mekit, és csináltak egy Uber Eats fiókot, a férfi pedig azt mondta, ő fizeti a számlát, ezért az ő kártyaadatait adták meg a rendeléshez. Aztán az egész úgy maradt, húga pedig gyanútlanul rendelgetett.

Az eset után a férfi megnyugodott, hogy nem törték fel a netbankját, testvére viszont kétségbeesetten ellenőrizte az összes internetes vásárlói fiókját az Amazontól az eBay-ig, nincs-e máshol is megadva a bátyja kártyája. Szerencsére minden rendben volt, így a nő elégedetten vette tudomásul, hogy nem a testvére pénzéből vette meg a karácsonyi ajándékokat.

(LadBible)

Ételrendelés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top