nlc.hu
Gasztro

Kigyulladt a konyhája a II. világháborús gránáttól

Hazavitték a tengerpartról a II. világháborús gránátot, leégette a konyhájukat

Tengerparti kutyasétáltatás közben talált rá véletlenül egy szinte felismerhetetlen II. világháborús gránátra az angol Jodie és nyolcéves lánya. Hazavitték, majd bekövetkezett a baj.

Jodie Crews egy tengerparti sétán lett figyelmes egy furcsa, beazonosíthatatlan tárgyra, és nem tudta eldönteni, hogy valami régi csontot, netán valami archeológiai leletet talált. A felismerhetetlen, de érdekesnek tűnő tárgyat végül hazavitte, lefotózta és megmutatta különböző embereknek, de senki nem jött rá, hogy valójában egy II. világháborús gránát lapul a rárakódott és megszilárdult földréteg alatt – írja a Ladbible.

Néhány replika II. világháborús német gránát (fotó: Leon Neal/Getty Images)

Néhány replika II. világháborús német gránát (Fotó: Leon Neal/Getty Images)

A 38 éves nő a fotót még különféle archeológusi oldalakon is megosztotta, de senkinek nem volt fogalma arról, mit lát a képen. Valakitől azt a tippet kapta, hogyha felforrósított gombostűvel megpiszkálja, lejöhet róla a rárakódott réteg, és ő sajnos pont ezt tette. A hő hatására a gránát füstölni kezdett, majd lángra kapott a nappalija közepén. Jodie fogta a gránátot, átrohant vele a konyhába és bedobta a mosogatóba, majd rádobott néhány vizes törülközőt is. Először kimentette a kislányát a kertbe, majd a család kutyái és macskái következtek. Eközben a szomszédok gyorsan kihívták a tűzoltókat. A lángra kapott II. világháborús gránát közben elégett a mosogatóban, tönkretéve nemcsak a teljes konyhapultot, hanem megolvasztva a fölötte lévő műanyag ablakkeretet is, és füsttel elárasztva az egész házat. Szerencsére senkinek nem esett baja. Jodie elmondta, hogy lánya, Isabella eredetileg fémdetektort kért karácsonyra, de a történtek után inkább Nintendo Switchet vesz neki.

Izgalmas történetek a II. világháborúból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top