Gasztro

Mocsok fogadta az ellenőröket a budapesti házhoz szállító étterem konyháján

Pókháló, hulló vakolat, piszok és ismeretlen eredetű élelmiszer fogadta az ellenőröket. Az éttermet be is zárták.

Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti vendéglátóipari egység tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei – közölte a Nébih csütörtökön.

A higiéniai hiányosságokon túl 25 kiló ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű állati eredetű alapanyagot is találtak az ellenőrök a Pudravka Tech Kft. létesítményében; ezek megsemmisítését elrendelték.

A mennyezet és a falak az egység egészében koszosak, porosak, pókhálósak voltak, a főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott – közölte a hivatal. A berendezések (például hűtők, munkaasztalok, dagasztógép) környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros, fekete koszt láttak az ellenőrök, a padló takarítatlansága az egész egységre jellemező volt. Ráadásul a dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre.

Külön hulladéktároló helyiséggel sem rendelkezett az egység, a konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben, nyitott hordókban tárolták. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.

Az egység a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb helyszíni szemléjét követően folytathatja csak tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – tájékoztatott a hatóság.

Hírek az élelmiszerbiztonság háza tájáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top