nlc.hu
Gasztro

Megunhatatlan karácsonyi menü

Húsz éve minden nap végigeszi a karácsonyi menüt egy brit nő

A nő mára 7300 karácsonyi vacsorát fogyasztott el életében.

Nehéz ellenállni a hagyományos karácsonyi menünek, a halnak, a töltött káposztának, a kocsonyának vagy a bejglinek, na de azért a jóból is megárt a sok. Nem így gondolja egy brit nő, aki az elmúlt húsz évben minden nap karácsonyi ételeket eszik, és még mindig nem unja a fogásokat. A 65 éves Jayne Winteringhamről 2000-ben kezdett el  karácsonyi menüt készíteni „csak úgy”, azóta pedig szinte nem telt el úgy nap, hogy ne főzte volna meg magának a az ünnepi ételek valamelyikét – írja a 24.hu.

20 éve minden nap karácsonyi menüt fogyaszt a nő

Fotó: Unsplash

Amíg gyerekei vele éltek, változatosan főzött Jayne, aztán kirepültek a gyerekek, ő pedig rájött: miért ne ehetné azt, amihez csak kedve tartja. Ha pedig ez épp az ünnepi pulyka- és csirkesült krumplival és zöldségekkel, akkor ő mindig ezt fogja enni. A nő így mára legalább 7300 karácsonyi vacsorát fogasztott el életében.

Szerinte ez egy igazi kiegyensúlyozott étrend: sülthús, sok zöldség és szénhidrát. Gyorsételt soha nem eszik, szerinte az sokkal egészségtelenebb, mint ez a szokása. Igaza lehet, hiszen még mindig tartja S-es méretét.

Karácsonyi receptjeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top