nlc.hu
Gasztro

Fulladás húsvéti csokitojástól

Mentőorvos: Vigyázzunk, milyen csokitojást adunk a gyerekünknek, hogy elkerüljük a fulladást!

A gyerekek számára rendkívül csábítóak a húsvéti csokitojások. Egy volt mentőorvos azonban arra figyelmezteti a szülőket, legyenek óvatosak a tojások méretét illetően, hogy elkerüljék a fulladást.

A legtöbb szülő szerencsére már tisztában van azzal, hogy az apróbb játékok, piciny alkatrészek nagyon veszélyesek a gyerekekre nézve, nem egyszer vezettek már fulladáshoz. Nemrég beszámoltunk róla, hogy egy csokitojásban lévő kisautó kerekétől fulladt meg egy 5 éves kisfiú a születésnapi ünnepségén a romániai Máramaros megyében. Az azonban kevésbé nyilvánvaló, hogy a maga a csokitojás is okozhat bizony veszélyes baleseteket.

Csokitojás mérete

A gyerekek számára rendkívül csábítóak a húsvéti csokitojások, csakhogy fulladást okozhatnak (Kép: instagram/tinyheartseducation)

Egy volt mentőtiszt, Nikki, aki most @tinyheartseducatio néven ad szülőknek biztonsági tanácsokat, különféle méretű csokitojásokról posztolt egy összeállítást, és mindegyiknél jelezte, melyik biztonságos kisebb gyerekek számára.

 

Nikki azt állítja, a fulladásos halálesetek 85 százalékát valamilyen étel okozza, a húsvéti tojások közül pedig sok igazi fulladásveszélyt jelent. Vásárláskor inkább az üreges csokitojásokat részesítsük előnyben – tanácsolja a kétgyerekes anyuka.

(via)

Készülj a húsvétra az nlc-ével!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top