Gasztro

Az idei húsvét a sörös receptekről szól (x)

Hogyan ünneplik és mivel dobják fel a klasszikus húsvéti ételsort Marton Adri és Kárai Dávid? A hazai gasztronómia ismert képviselőivel beszélgettünk.

Egy ünnepi menü összeállítása mindenkinek gondot jelent, hiszen a klasszikus ételek mellé jó lenne valami újdonságot is az asztalra varázsolni. Nincsen ez másképpen húsvétkor sem, melynek ételei talán a legerősebb tradíciókkal bírnak Magyarországon. Lehet vajon bármi újat mutatni a locsolkodóknak és a családnak ebben az időszakban?

            A „kéküveges” 1664 Blanc sör és két új márkanagykövete szerint a kreatív, citrusos és korianderes íz egészen új távlatokat nyithat meg még ilyen alkalmakkor is! A két nagykövet két különböző egyéniség, ugyanakkor mindketten a gasztronómia legelismertebb képviselői közé tartoznak. „Azért örülök ennek a márkanagyköveti felkérésnek, mert így bebizonyíthatom, hogy egy olyan ízű sör, mint az 1664 Blanc, akár egy vagány csajos ital is lehet. Ráadásul nem csak egy sütögetéshez vagy egy baráti összejövetelhez remek választás, hanem zseniális, üde, frissítő recepteket lehet vele kitalálni” – vélekedett Marton Adrienn az egyik kereskedelmi tv-csatorna Adri’s Kitchen című műsorának a vezetője.

Az idei húsvét a sörös receptekről szól (x)

Marton Adrienn – az 1664 Blanc márka nagykövete

 Adri egy igazán egyedi ételt álmodott meg a húsvéti egyhangúság megtörésére: „Ez egy nagyon sajtos sonkás kalács, aminek a tésztájába kevertem az 1664 Blanc-t, így tulajdonképpen egy sörtésztás kalács lett belőle. Mivel a sörben van élesztő és a kalácstésztákba is szükséges ez az összetevő, így a húsvét talán a legjobb alkalom egy ilyen próbálkozáshoz. Az 1664 Blanc különösen alkalmas erre a célra, mert nem csak, hogy kémiai folyamatokat indít el, de a citrusos íze kifejezetten jól áll a kalácsnak” – nyilatkozta Marton Adrienn, majd hozzátette: „Szintén jól használható az olyan komfortételekhez, mint a sajtkrémleves, mondjuk egy kis olívás krutonnal vagy a tavaszi időszakban a különböző mártogatókhoz. Itt egy sajtos, sörkrémes mártogatót el tudok képzelni, amibe sárgarépát lehet mártogatni.” Adri egyébként a húsvétból leginkább a tojásfestést kedveli, mely bár minden évben családi programként indul, a fiai hamar ráunnak. Ilyenkor férjével, a hegedűvirtuóz Edvin Martonnal kettesben fejezik be a díszítést. Persze a család együtt ül az ünnepi asztalnál, mely Martonéknál az egyszerű ételekből készült terülj-terülj asztalkámról szól.

Szintén megihlette a friss, citrusos íz Kárai Dávidot, a népszerű bloggert és elismert szakácskönyvszerzőt. „Most éppen egy húsvéti recepten dolgozom, amihez nem csak ajánlom, hanem a készítésénél fel is használom az 1664 Blanc sört. Ez egyébként egy sült sonka lesz majd, amit előzőleg egy sörös lében párolok meg. Az a legszuperebb ebben az italban, hogy egy könnyű búzasörről van szó, ami emellett érdekes fűszerekkel és karakterekkel is rendelkezik. Éppen ezért kiválóan passzol a húsvéti ízekhez, különösen a hagyományosan az asztalra kerülő sonkához, tormához és tojáshoz” – vélekedett Dávid, aki mostantól szintén az 1664 Blanc márka nagykövete.

Kárai Dávid -az 1664 Blanc márka nagykövete

Kárai Dávid -az 1664 Blanc márka nagykövete


Azért örültem a márkanagyköveti felkérésnek, mert ez egy komolyabb együttműködést tesz lehetővé, két egyenlő partner között. Mindenképpen egy izgalmas feladat lesz a Blanc sörben található értékeket a lehető legtöbb emberrel megismertetni. Emellett nagyon szeretem az olyan termékeket – legyen szó ételről, alapanyagról vagy akár konyhai felszerelésről – ami dizájnban is erős. A Blanc esetében ez abszolút kiemelkedő, hiszen az üvege is egyedivé és széppé teszi. Emellett közel áll hozzám ez a citrusos, korianderes ízvilág is, amit már az együttműködést megelőzően is szerettem” – nyilatkozott Kárai Dávid.

A blogger elárulta, hogy nagy rajongója a húsvétnak, legalább is az ételeknek: „Én mindig nagyon várom a húsvéti sonkát. Nem tudok belőle annyit enni, hogy elég legyen, ráadásul dolgozni is nagyon szeretek vele. Nálunk olyan, hogy maradék sonka, nem nagyon van, mert minden maradékból különböző új ételeket készítek.” A locsolkodás azonban elmondása szerint nem az ő műfaja, ezt csak szűk családi körben gyakorolja. Az egyetlen kivétel gyermekkorában volt, amikor szülei csak akkor engedték neki a vágyott kiskutya megvásárlását, ha az árát maga teremti elő. Szükség törvény bont, ahogy mondani szokták…

Ha szeretnéd megismerni az 1664 Blanc-t, akkor kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top