nlc.hu
Gasztro

Így marad friss az elviteles mekis krumpli!

Egy volt McDonald’s-dolgozó elárulta a trükköt: így nem lesz szottyos az elviteles sült krumpli

Ezzel a trükkel frissen és ropogósan tarthatod a mekis sült krumplit.
Sült krumpli

Mindenki jól tudja, mekkora csalódás, amikor a gyorséttermi sült krumplit nem esszük meg azonnal, és mire nekiállunk falatozni, megpuhult, elázott, szottyos krumpli vár ránk. A mostani elviteles-házhoz szállítós időkben ez talán meg gyakoribb.

Egy volt mekis alkalmazott most elárulta a trükköt, hogyan tarthatjuk frissen és ropogósan a sült krumplit. A Sydney-ben élő Bruno Bouchet még tinédzser korában dolgozott pár évet a gyorsétteremláncnál, most pedig rádiós műsorvezető, és egy műsorban beszélt a titkos módszerről.

Azt mondta, amikor megkapjuk az ételt, azt gondoljuk, hogy ha jól lezárjuk az elviteles papírzacskót, akkor tovább marad meleg az ennivaló. Ez igaz, de a gőz miatt garantált, hogy megpuhul, befülled a krumpli.

Bochet trükkjének az a lényege, hogy hagyjuk szellőzni az ételt, bár ezzel némi meleg is elszökik. A krumpli kerül papírszatyor aljára, de az oldalára fektetve, nem állítva, hogy lassabban hűljön ki. A krumplik tetejére mehetnek a burgerek, amelyek szintén segítenek megtartani a hőt. És a lényeg: az elviteles zacskót nem szabad lezárni!

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: Pexels/Polina Tankilevitch)

Mekis sült krumpli az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top