nlc.hu
Gasztro

Szakácskönyv szívátültetésen átesetteknek

Szívültetése után szakácskönyvet adott ki a tinédzser

Ízletes, alacsony nátriumtartalmú ázsiai fogásokat tartalmaz a szakácskönyv, amit a szívbeteg fiatal és a neves séf írt.

Justin Wang fiatal férfi, akinek az étkezés és a főzés iránti szenvedélyét traumatikus egészségügyi problémák motiválták. Wang még csak 18 volt, amikor szívátültetésen esett át, de gyerekkora óta rajong az egészséges ázsiai falatokért.

Szívültetés után szakácskönyvet adott ki a tinédzser

Szívültetés után szakácskönyvet adott ki a tinédzser (Fotó: Make-A-Wish Greater Bay Area Facebook)

Wangot gyerekkorában diagnosztizálták krónikus szívelégtelenséggel. Mivel állóképessége messze elmaradt a korabeli társaitól, ráadásul egy egyszerű megfázás is ágyhoz kötötte, legtöbb idejét a konyhában töltötte.

Három évvel ezelőtt betegsége drasztikusan romlani kezdett, szívátültetésre volt szüksége. Szerencsére két hétre rá már meg is volt a szív, amiért nagyon hálás volt a család, a műtétet követően Justin nagy fájdalmakat élt át, amit csak a főzővideók csillapítottak.

Today is a very special day for 16-year-old Justin. After months of working with Chef Victoria of Eastbayhealthychef to...

Közzétette: Make-A-Wish Greater Bay Area – 2019. április 30., kedd

A felépülés idején még a hűtőhöz való eljutás is komoly kihívást jelentett, mégis a főzés segítette Wangot a gyógyulásban. A Make-A-Wish nevű alapítvány pedig megszervezte neki, hogy Victoria Lauesta séffel együtt egészséges ételeket készíthessen. Ami fontos volt, hogy alacsony nátriumtartalmú ételeket kellett készíteniük, mert az ázsiai konyha nagyon sós, ezért a szójaszószból csak kevés jutott ezekbe az ételekbe.

A közös ötletbörzéből nemrég egy szakácskönyv is született Justin kedvenc ételeivel. A fiatal férfi az alapítványnál dolgozik tovább, hogy ő is segíthessen beteg gyerekeknek.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top