nlc.hu
Gasztro

A 60 éve bezárt üzlet, ahol megállt az idő

Szinte új állapotban vannak a 60 éve bezárt vegyesbolt termékei

Fantasztikus időkapszuláról készült felvétel.

A kanadai Brit Kolumbiában jól ismerik a Cariboo National Park területén álló 153 Mile Store nevű vegyesboltot, amelynek egészen különleges története van – írja a BoingBoing.

Az üzletet 1900-ban nyitotta Louis Crosina, hogy kiszolgálják az aranyásókat, favágókat, na meg a környékbeli gazdákat. A csaáldi vállalkozást Louis lánya, Lil Crosina vitte tovább, aki 1963-ban, a pult mögött állva szívrohamot kapott és meghalt.

Az üzlet ajtaját aznap bezárták, majd évtizedeken át felé sem néztek. Mivel a ház egy egyébként működő gazdaság területén áll, nem kellett tartani a betörőktől, fosztogatóktól. Ennek köszönhetően a boltban a mai napig minden ugyanúgy látható, ahogy Lil Crosina halálának a napján, még a falon függő naptár is ezt a dátumot mutatja.

A Destination Adventure YouTube-csatornát üzemeltető Dustin Porternek azonban nemrég sikerült elérnie, hogy beléphessen az évtizedek óta elhagyott üzletbe. A blogger videóján látható, hogy a polcokon a mai napig ott sorakoznak a különféle vegyes árucikkek, a gépolajtól a zsebórán át a porcelán teáskészletig. Utóbbiak között legalább egy olyan csésze is szerepel, amelynek festésén meg sem látszik a bezárás óta eltelt szűk hatvan év, mintha csak most jött volna a porcelán-manufaktúrából.

Elképzelhető, hogy a nem mindennapi urbex-élményt a jövőben többen is láthatják majd, a Cariboo Heritage Park Society ugyanis azt tervezi, hogy az épületet, boltostul, árukészletestől egy közeli dombra telepíti át, ahol egyfajta világörökségi védettséget kapna és múzeumként látogathatóvá tennék az érdeklődők, turisták előtt.

Még több urbex az nlc-n:

Videót készített a vlogger a 60 éve bezárt boltban

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top