nlc.hu
Gasztro

Beperelte a McDonald'st, mert nem bírta tartani a böjtöt

Fura okból perelte be a McDonald’st az ortodox keresztény nő

Nehéz a sajtburgertől búcsút venni...

Különös vád miatt megy bíróságra egy orosz ortodox keresztény nő, aki azzal vádolja a McDonald’s gyorsétterem-láncot, hogy az agresszív marketingjükkel rávették, törje meg a húsvét előtti böjtjét – írja az Oddity Central.

Az omszki Xenia Ovcsinikova szerint a világ legnagyobb gyorsétteremlánca túl étvágygerjesztő reklámtáblákat helyezett el a városban, ami miatt a nő képtelen volt ellenállni és megtörte a vallási előírások szerinti böjtjét. Ahogy állítja, az elmúlt 16 évben végig sikeresen tartotta a böjtöt, a túl jól sikerült reklámok miatt azonban kénytelen volt bemenni az egyik étterembe és vásárolni egy hamburgert. Egyből megbánta a tettét, azonban gyengesége miatt a reklámot tette felelőssé.

Beperelte a McDonald'st, mert miattuk nem tudott böjtölni

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ovcsinikova szerint a McDonald’s ezzel megszegte a fogyasztóvédelmi törvényt és megsértette őt vallásos érzelmeiben. Mindezért ezer rubeles, azaz bő négyezer forintos kártérítést követel a cégtől.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a McDonald’s hogyan reagált a merőben szokatlan per hírére.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top