nlc.hu
Gasztro

Ezzel a trükkel sosem fut ki a leves

Ezzel a trükkel sosem fut ki a leves főzés közben

Pofonegyszerű trükk, hogy ne fusson ki főzés közben az étel.
Levesfőzés

A közösségi oldalakat elárasztják a jobbnál jobb háztartási tippek és trükkök, amelyek jó része valóban megkönnyíti az életünket. De gondoltad volna, hogy az étel főzésére is van egy trükk?

Egy Sidney Raz nevű felhasználó a TikTokon mutatta meg, hogyan előzhetjük meg, hogy főzés közben kifusson a víz a lábasból, mondjuk akkor, amikor krumplit főzünk vagy levest készítünk. 

A videóban az látszik, hogy a fiatal férfi valamit főz a gáztűzhelyen, és a habos lé nagy közel van ahhoz, hogy kifusson. Ekkor jön a megoldás: egy hétköznapi fakanalat tesz keresztbe a lábos tetején, és a hab egyből visszahúzódik:

A videót mostanáig csaknem 10 milliószor látták, igaz, a kommentelőket megosztja a trükk. Volt, aki azt mondta, gyerekkora óta használja, és az egyik legjobb konyhai hack. Más viszont azt írta ironikusan, hogy a sok efféle tipp után már abban sem biztos, hogy helyesen lélegzik-e.

Arra azonban vigyázzunk, hogy ha hagyományos gáztűzhelyen – főleg nagy lángon – főzzük az ételt, nehogy megégjen a fakanál. 

(Unilad)

(Kiemelt kép: Pexels/Timur Saglambilek) 

Még több háztartási trükk az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top