nlc.hu
Gasztro

Kocsmából érkeztek az életmentők

A kocsmából rohantak életet menteni Szabolcsban

Ivás helyett életet mentett két férfi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Kocsma

Bravúros életmentésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon: két férfi italozás helyett egy rosszul lett férfi újraélesztésében segített.

A szakrendelőből ment hazafelé az a 70 év körüli férfi, aki egy buszmegállóban rosszul lett és összeesett a múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Szerencsére néhány fiatal látta az esetet, és gyorsan a közeli kocsmába szaladtak segítségért.

Az italboltban ketten is azonnal cselekedtek. Értesítették a mentőket, és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki nem lélegzett. A két férfi megkezdte az újraélesztést, és a mentő gyors kiérkezéséig egymást váltva végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.

Miután a mentők a helyszínre érkeztek, emelt szinten folytatták tovább a küzdelmet a férfi életéért, ami az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően végül eredményre vezetett. Végül a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/stokpic)

Életmentő akciók az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top