nlc.hu
Gasztro

Környezetvédelem: A brit Tesco az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás miatt vonattal szállít karácsonykor

A környezettudatosság nevében a brit Tesco vonattal szállít karácsonykor

Környezettudatos lépésre szánta el magát a brit Tesco: bevezette a hűtött vasúti árufuvarozási szolgáltatást.

A cél az, hogy segítse Nagy-Britannia legnagyobb szupermarket-csoportját a karácsonyi kiszállításban, és csökkentse szén-dioxid-kibocsátását.

tesco, karácsony, Nagy-Britannia

Környezettudatos lépés a britektől. Fotó: Facebook

Ennek értelmében a brit Tesco új szolgáltatása kivonja a közúti szállítást az Európából érkező friss termékek útjának brit szakaszáról. Vagyis a karácsony előtt  és az ünnepi időszak alatt az új szolgáltatás több száz különféle terméket szállít majd a vásárlókhoz. Például csírákat, mint a sárgarépát, hagymát, narancsot és citromot.

A Direct Rail Services (DRS) társasággal együttműködve a szállítása Tilbury kikötőből a skóciai Coatbridge-be naponta kétszer, a hét hét napján lesz elérhető. Ezzel szerintük évente legalább 17 000 konténert terelnek le az utakról, 7,3 millió kilométert és közel 9000 tonna CO2-kibocsátást takarítva meg. A cég célja, hogy az évi 65 ezer vasúton szállított konténert az év végére 90 000-re növelje, – írja a Hvg, a Reuters nyomán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top