3 laktató húsos főétel, ami maximum 30 perc alatt elkészül

Olga | 2022. Január 07.
Nincs mindig időnk órákig állni a konyhában, valami főételt viszont csak kellene varázsolni az asztalra. Ilyenkor jöhetnek ezek a receptek!

Teljesen megértjük, hogy nincs idő a munka, gyerekek, háztartás mellett mindig arra, hogy olyan ételt főzz, amivel órákig kell pepecselni. Ha húsos főételt szeretnél gyorsan az asztalra tenni a családnak, akkor a legjobb barátod a darált hús lesz, mutatunk hozzá három különleges receptet, amit maximum 30 percbe telik elkészíteni.

Görög tortellini serpenyőben

Hozzávalók:

A tortellini zöldségekkel jó választás (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Főzzük meg a tortellinit a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően. Közben egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a marhahúst, a cukkinit és a hagymát együtt. Szűrjük le a tortellinit, adjuk hozzá a serpenyőben lévő húsos zöldségekhez, keverjük bele a marinara szószt, a vizet és a borsot. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot alatta és fedő nélkül főzzük még 5 percig. Ekkora adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót és a bazsalikomot, összerottyantjuk és már tálalhatjuk is a villámgyors főételt.

Gyors pásztorpite

Hozzávalók:

Ez a pásztorpite villámgyorsan elkészül (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy serpenyőben feltesszük kevés olajon pirulni a húst, hagymát és fokhagymát együtt. Hozzáadjuk a taco fűszert, amikor a húsok már megpirultak, mehet hozzá a víz, majd ha felforrt, beledobjuk a reszelt sajtot is, és lehúzzuk a tűzről. Egy tálban összekeverjük a krumplipürét a maradék sajttal. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a húst, mehet rá a sajtos krumplipüré, és az egészet betoljuk a sütőbe, míg aranybarnára nem sül a főétel teteje.

A legjobb lasagne leves

Hozzávalók:

A lasagne leves laktató főétel (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben összepirítjuk a marhahúst, a zöldpaprikát és a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, főzzük még 1 percig. Belekeverjük a paradicsomot, az alaplét, a paradicsom passatát, a kukoricát, a paradicsompürét, az olasz fűszereket és a borsot. Forraljuk fel, majd keverjük bele a tésztát szárazon és lassú tűzön, lefedve főzzük együtt 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul. Tálaláskor szórjuk meg sajttal.

Forrás: 1, 2, 3

Mutatunk sütiket is:

Exit mobile version