nlc.hu
Gasztro

Bezár a KisBíró vendéglő

Búcsúzik a KisBíró vendéglő

Újabb ikonikus hely szűnik meg Budapesten: bezár a Bíró Lajos és az utóbbi időben fia, Bíró Dani által vezetett budai étterem, a KisBíró.
KisBíró

Feltehetően a pandémia okozta visszaesés, a minőségi munkaerő hiánya és a recesszió egy újabb ikonikus étterem bezárásához vezetett. Tavaly júliusban a külföldről hazatérő Bíró Dani vette át a vezetését, megreformálta a KisBíró konyháját, hogy még generációkon át tudjanak jó vendéglátást nyújtani. Mindenkit meglepett, hogy vasárnap este azonban egy poszttal búcsúztak a vendégeiktől.

A hazai vendéglátás a pandémia óta küzd, jelenleg a legnagyobb problémát a munkaerőhiány jelenti. A KSH adatai szerint Magyarországon 2019-ben több mint 193 ezren dolgoztak a szálláshely-szolgáltatásban és a vendéglátásban, 2020 végére ez a szám 177 ezernél is kevesebb volt. Jelenleg közel 50 ezer ember hiányzik a vendéglátásból, és a nagy részük már nem is szándékozik visszatérni – legtöbbjük a kereskedelem és az építőipar felé lépett tovább, vagy informatikus lett.  

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top