nlc.hu
Gasztro

Manamaki Sasaki művészi szendvicsei

Nincsenek szavak arra, amit ez a japán nő művel szendvics címen

Minden reggel másfél órával korábban kel az alkotás kedvéért Manamaki Sasaki.

Hatalmas kultusza van a szépen tálalt ételeknek, gondoljunk csak a festményként komponált fogásokra a Michelin-csillagos éttermekben; de valljuk be, az egyszerű, hétköznapi szendvics nem éppen az az étel, amire bárki műalkotásként gondolna, nem igaz? Még akkor sem, ha tortaként készítjük el. A szendvics lényege, hogy gyorsan fogyasztható legyen, a művelet közben ne essen szét és mellesleg még az ízek is stimmeljenek.

Manamaki Sasaki szerencsére nem így gondolja. A japán tervezőnek ugyanis az egyszerű szeletelt kenyérre kent vizuális csodák a specialitása. A koronavírus kitörése óta minden nap gyártja a szebbnél szebb szendókat, folyamatosan tökéletesítve a technikáját. Az utazást érdemes végigkövetni az Instagramján. 

Készült már csodás tájkép…

Manamaki Sasaki szendvicsei

Forrás: Manamaki Sasaki / Instagram

Tisztelgés a művészettörténet nagyjai előtt…

Manamaki Sasaki szendvicsei

Forrás: Manamaki Sasaki / Instagram

Vagy nonfigurális, absztrakt minta az alapanyagokból.

Manamaki Sasaki szendvicsei

Forrás: Manamaki Sasaki / Instagram

Mint a My Modern Metnek elmondta, még csak elhatározás vagy koncepció sem volt a projekt mögött, egyszerűen arról volt szó, hogy a home office beköszöntével ellustult. Addig napi másfél órát ingázott a munkahelyre, hirtelen azonban azon kapta magát, hogy tovább alhat, így kikelni is alig bírt az ágyból. Elhatározta tehát, hogy újra korán kel, és az időt valami értékesre fordítja. Így találta meg a szendvicsművészetet, és mi ezért nagyon hálásak vagyunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top