nlc.hu
Gasztro

Plusz díj a tálalásért a balatoni étteremben

Már a tálalásért is plusz pénzt kérnek egy balatoni étteremben

Ha valaki két tányérra osztva kéri az ételt a balatonfüredi étteremben, plusz díjat kell fizetnie.
Egy színes saláta a tányéron a pincér kezében

Bár az igazi nyári szezon még nem kezdődött el, az már most jól látszik, hogy nagyon megdrágult a nyaralás: ezer forint alatt nem lesz lángos, de a fagyiért és a szállásért is jóval többet kell fizetni. A balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, valamint a strandokon is elszállhatnak a jegyárak.

A Blikk most arról ír, hogy a balatonfüredi Halászkert étteremben már a tálalásért is plusz pénzt kérnek, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt. Egy olvasójuk járt úgy, hogy palacsintát rendelt, de mivel előtte látta, mekkora adagot szervíroznak, két tányéron kért egy adagot.

Ezért „ketté tálalás” nevű tételként 300 forintot számláztak ki neki.

A lap munkatársa inkognitóban felkereste az éttermet, és neki felszámolták a 300 forintos extra díjat a kettéosztott palacsinta után.

Az üzletvezető elmondta, hogy két éve vezették be a díjat, mert sok vendég kérte előtte is, hogy szedjék ketté az adagokat.

Csakhogy ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van

– indokolta a felárat az üzletvezető, aki szerint jelképes összegről van szó, és bár az alapanyagárak miatt 10 százalékos áremelésre készülnek, a kettétálalás díján nem változtatnak.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Lefteris kallergis)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top