nlc.hu
Gasztro

Avokádó érlelése 24 óra alatt

Így érleld meg a kemény avokádót mindössze 24 óra alatt

Egy kemény és éretlen avokádó azonban tönkreteheti a napod.

Az avokádó isteni, kivéve, amikor bosszúságot okoz azzal, hogy túl kemény. Szerencsére egy egészségügyi és wellness guru megtalálta a módját, hogy  mindössze 24 óra alatt megérlelje a kemény gyümölcsöt. A dán-ausztrál Instagrammer, Caroline Groth ezreket nyűgözött le, miután közösségi csatornáin megosztotta az „életet megváltoztató” találmányt.

A titok: az avokádót papírzacskóba kell tenni kivivel, hogy megpuhuljon.

Ha az avokádót egy papírzacskóban, kivivel együtt tárolunk, láthatóan „etiléngáz szabadul fel”, egy fő növényi hormon, amely az érést elősegíti. A papírzacskó felfogja a gázt, így a folyamat gyorsabban működik, vagyis 24 óra alatt érett avokádó lesz. 

Így érleld meg a kemény avokádót mindössze 24 óra alatt

Ha nem muszáj, ne tárold sokáig az avokádót (Fotó: Pexels.com)

A kommentelők nagyon hálásak voltak Caroline-nak, hogy megosztotta a módszert. „Ez megváltoztatja az életet!!! Köszönöm” – kommentálta az egyik.

Eközben mások is megosztották hibamentes avokádóérlelési technikáikat. Az egyik szerint óvatosan meg kell nyomni az avokádó tetejét, hogy lássa, érett-e, nem az oldalát. Az oldalt nyomva megsérül. Egy másik hozzátette:

A papírzacskós trükk banánnal is működik.

Vannak azonban olyan trükkök, amiket inkább ne alkalmazzunk, például ne tároljuk hetekig a hűtőben, mert könnyen megerjed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top