Az avokádó isteni, kivéve, amikor bosszúságot okoz azzal, hogy túl kemény. Szerencsére egy egészségügyi és wellness guru megtalálta a módját, hogy mindössze 24 óra alatt megérlelje a kemény gyümölcsöt. A dán-ausztrál Instagrammer, Caroline Groth ezreket nyűgözött le, miután közösségi csatornáin megosztotta az „életet megváltoztató” találmányt.
A titok: az avokádót papírzacskóba kell tenni kivivel, hogy megpuhuljon.
Ha az avokádót egy papírzacskóban, kivivel együtt tárolunk, láthatóan „etiléngáz szabadul fel”, egy fő növényi hormon, amely az érést elősegíti. A papírzacskó felfogja a gázt, így a folyamat gyorsabban működik, vagyis 24 óra alatt érett avokádó lesz.
A kommentelők nagyon hálásak voltak Caroline-nak, hogy megosztotta a módszert. „Ez megváltoztatja az életet!!! Köszönöm” – kommentálta az egyik.
Eközben mások is megosztották hibamentes avokádóérlelési technikáikat. Az egyik szerint óvatosan meg kell nyomni az avokádó tetejét, hogy lássa, érett-e, nem az oldalát. Az oldalt nyomva megsérül. Egy másik hozzátette:
A papírzacskós trükk banánnal is működik.
Vannak azonban olyan trükkök, amiket inkább ne alkalmazzunk, például ne tároljuk hetekig a hűtőben, mert könnyen megerjed.