nlc.hu
Gasztro

Drágább lesz a sör

Még ez is: drágul a sör

Július elsejétől jövedéki adóemelés is sújtja a söripart, ami további áremelkedést fog okozni.

 Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a Portfolio podcastjában azt is elmondta, hogy ez jó eséllyel így sem haladja majd meg élelmiszerek piacán tapasztalt átlagos drágulást.

Sörcsapolás

Drágul a sör (Fotó: PixaBay)

A 24.hu azt írja a podcast nyomán, hogy a kormány által kivetett ágazati különadók értelmében a jövedéki adó mértéke 1620 forint/hektoliter/tényleges alkoholtartalomról 1800 forintra kúszik fel hamarosan, ami Kántor szerint bizonyosan megjelenik majd a bolti árakban is, ami nem is véletlen, hiszen az iparág egyéb nehézségekkel is küzd, alapanyagból és csomagolóanyagból is hiány van.

A durva áremelkedést szinte már mindenki érzi, megugrottak az élelmiszerárak, és sokaknak már cukrászdába menni is luxus, hiszen úgy 20 százalékkal húzták feljebb az árakat, miközben az alapanyagoknál 40 százalékos növekedés is előfordul. A tej és a tejtermékek árai is elszálltak: harminc százalékot meghaladó drágulás volt az elmúlt hónapokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top