nlc.hu
Gasztro

Árat emeltek az éttermek, visszaesett a forgalom

Árat emeltek az éttermek, ötödére esett vissza a forgalom

Kevesebben járnak étterembe, amióta azok kénytelenek voltak megemelni áraikat.

Az energiaárak emelkedése, valamint az alapanyagok árának növekedése miatt számos étterem arra kényszerült, hogy drágábban adja az ételeket, és ennek hatása van a forgalomra is. Az RTL Híradójának egy pécsi étterem ügyvezetője arról számolt be, hogy a közel 20 százalékos áremelés közel 20 százalékos visszaesést eredményezett mind a helyben fogyasztás, mind a kiszállítás esetében. 

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László szerint Magyarországon átlagosan 18 százalékkal lettek magasabbak az árak, és a forgalomvisszaesés akkora mint a pécsi példa esetében. Utóbbi egyébként nemcsak az áremelkedésnek köszönhető állítólag, hanem annak is, hogy sok magyar külföldön nyaral. 

Két tányért tart egy pincér

Fotó: Pexels

Az éttermek mellett természetesen cukrászdák is árat emeltek, egy gombóc fagyi már sok helyen 450 forintba kerül, egy szelet süteményért pedig szeptembertől 1000 forintot is kérhetnek, és ezek vezetői tartanak attól, hogy az esetleges újabb áremelés forgalomcsökkenést eredményezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top