nlc.hu
Gasztro

Kenyér elhagyása

Ez történik a testeddel, ha elhagyod a kenyeret

Érdemes megfontolni, mennyi kenyeret eszel meg!

A kenyér rengeteg egészségünkre káros tulajdonsággal rendelkezik. Mi minden jó történhet, ha elhagyod vagy picit csökkented a napi adagod?

Íme:

Szebb lesz a bőröd

A gyorsan felszívódó szénhidrátok nagy részét valószínűleg te is kenyérrel viszed be, csakúgy, mint a legtöbb ember. Ha azonban elengeded, akkor a kilók mellett még a narancsbőrödnek is búcsút inthetsz.

Kenyér elhagyása

(Fotó: Getty Images/JGI/Jamie Grill)

Energikusabb lehetsz

A fehér kenyér megdobja a vércukorszintet, hirtelen telítettség-érzetet generál, de hirtelen le is zuhan, így nemcsak éhes, de fáradt is leszel. Ha helyette teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, és sok-sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztasz, akkor a vércukorszinted egyenletes marad, és sokkal energikusabb leszel.

Pörögni fog az anyagcseréd

Az jó emésztés a fogyás egyik legfontosabb összetevője. Rostban gazdag élelmiszerekkel ezt könnyedén elérhetjük. A fehér kenyér rostban szegény, fogyasztása lassítja az emésztést, így az anyagcserét is. Ha azonban lecseréled valamilyen rostban gazdag változatra, akkor ezt a hibát kiküszöbölheted – írja a Nosalty.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top