Időről időre fellángol a vita, hogyan is kell meghámozni a banánt, de mandarin esetében eddig nem volt ilyen dilemma. Pedig ha azt hitted, csak egyféleképpen lehet megpucolni ezt a déligyümölcsöt, nagyot tévedtél.
December 3-án volt a mandarin és a narancs napja, ezért a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium megosztott egy különleges mandarinhámozási trükköt. A posztoló azt írta, hogy a nagymamája pucolta így a mandarint, és gyerekként mindig a csodájára jártak:
Ahogy a képeken is látható, a mandarin hámozása ezzel a módszerrel nagyon eltér a megszokottól. Először a gyümölcs héjának alsó és felső részét kell eltávolítani nagyjából egy-egy kör alakban. Ezután a héj maradék, középső része afféle palástként borítja körbe a gyümölcsöt. Végül már csak ki kell „egyenesíteni” ezt a részt, a gerezdek pedig katonásan sorakoznak majd az egyben maradt héjon. Praktikus és elegáns!
A kommentelők imádták a nagymama okos módszerét. „Sokkal szórakoztatóbb, így megenni a mandarint” – írta az egyik hozzászóló, és többen azt ígérték, hogy ezután csak ezt a trükköt fogják használni.
Érdemes kipróbálni ezt a módszert, és egyél sok mandarint, mert egy kutatás szerint a májrák és a májgyulladás is sokkal ritkábban alakult ki azoknál, akik gyakran ettek mandarint.
(Kiemelt kép: Pexels)