nlc.hu
Gasztro

Ürességízű cukor

Ürességízű cukorkát árul egy japán cég

Kóstolja meg az ürességet! – erre kapacitál egy japán cég reklámkampánya. A Lawson kisbolt-lánc érdekes kísérlettel állt elő: teljesen íztelen édességet dobott a piacra.
cukorka

Legyen szó édesről, savanyúról, sósról vagy akár fűszeresről, az édességet mindig egyfajta ízhez társítottuk. Legalább is mostanáig, mert manapság az íztelen cukorka a menő. A Lawson, Japán egyik legnagyobb kisbolt-lánca számos terméket tesztel, köztük ott az Aji no Shinai? Ame elnevezésű, aminek állítólag semmi-íze van – írja az Odditycentral. El tudjuk képzelni, hogy olyan édességet szopogassunk, aminek egyáltalán nincs íze? A csomagolás szerint a cukorka csak két összetevőből áll: szintetikus cukorpótló polidextróz és eritrit. De tényleg ízetlen? A SoraNews24 munkatársai kipróbálták, és meglepődtek, hogy milyen íztelen az édesség. Ugyanakkor egy halvány aromát felfedeztek, ami szerintük egy felvizezett sportitalra emlékeztet, és szerintük van benne egy kis édesség is, ami a fehér rizséhez hasonlítható. Lehet, hogy az íztelen cukorka nem teljesen íztelen, de végtére is még a fémnek vagy a kőnek is van némi íze. Persze felmerül a kérdés: minek ezzel vesződni? Hát nem épp azért esszük a cukorkákat, mert finomak?

Nos, állítólag van, akinél a szopogatás csak egy rossz szokás, esetleg a szájuk és torkuk kiszáradását akarják vele megakadályozni. Végül úgyis a fogyasztók döntik majd el, életképes lesz-e a találmány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top