nlc.hu
Gasztro

Visszaforgatja az idő kerekét egy 45 éves biohacker

Azon dolgozik a 45 éves biohacker, hogy újra 18 éves legyen

Nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy visszaforgassa az idő kerekét, és tizenévessé változtassa magát az életmódjában eszközölt változtatásokkal.
Biohacker

A 45 éves Bryan Johnson Kaliforniában él, és szigorú napi rutinjával már most rengeteget fiatalított a testén: a szíve egy 37 évesének megfelelő állapotban van, a bőre olyan, mint egy 28 évesnek, a tüdeje pedig már most olyan teljesítményre képes, mint egy épp nagykorú embernek.

Már első ránézésre látszik az elszánt Bryanen, hogy kortársait megszégyenítő formában van, szervezete állapota is elismerésre ad okot. Bár sokan kételkedtek a módszere sikerében, a műszeres vizsgálatok is megállapították, hogy legalább 5 évet letagadhat a belső szerveit tekintve: az agya, a mája, a veséi, a fogai, a haja, a bőre, az emésztőrendszere és az ivarszervei mind kifogástalan állapotban vannak.

Ahhoz, hogy ilyen fenomenális formába lendüljön, szigorú vegán diétát követ, és egyetlen nap sem vesz magához többet 1977 kalóriánál, miközben az emberek többsége legalább 2500 kalóriát juttat a szervezetébe. Mindennap tart legalább 1 órás edzést és hetente háromszor magas intenzitású gyakorlatokkal fokozza fizikai erőnlétét. Azt, hogy mindez miként hat a testére, egy 30 fős orvoscsoport kíséri figyelemmel.

Mint Bryan mondja, minden reggel 5 órakor kel, és táplálékkiegészítőkkel indítja a napot. Ezután kezdetét is veszi az edzése, majd kreatinnal és kollagénnel felturbózott zöld turmixot fogyaszt. A fogápoláshoz teafa olajat használ, bőrét pedig antioxidáns géllel ápolja. Szeme épségét speciális szemüveggel védi, hogy ellensúlyozza az öregítő hatásáról ismert, képernyőkből felénk áradó kék fényt.

Az orvosok vérvétellel, MRI-vizsgálatokkal, ultrahangos monitorozással tartják szemmel az átalakulását, de olyan kellemetlen vizsgálatokon is rendszeresen átesik, mint a vastagbéltükrözés. Súlyát, testtömeg-indexét, vércukorszintjét és a szívritmusát napi szinten ellenőrzik, éjszakánként pedig egy gép számolja, hányszor van erekciója.

Bár Bryan is tisztában van vele, hogy nagyon drasztikus életmódot folytat, azt mondja, megéri kitartónak lennie, és elszántsága semmit sem csökkent. Amikor belefogott ebbe a rendkívül költséges programba harmincas éveiben, túlsúlyos és depressziós volt, a munkahelyi stressz teljesen kikészítette. Hogy megálljt parancsoljon ennek a jóra semmiképpen sem vezető folyamatnak, eladta a cégét és a pénzét egészsége helyreállításába fektette.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top