2025. Január 29.

Meghosszabbítanád egy-egy élelmiszer élettartamát? Esetleg új életet adnál a már elfogyasztott ételeknek? Az alábbi galériában összegyűjtöttünk 5 zseniális ökotippet arra, hogyan mentsd meg a környezetet és a pénztárcádat az élelmiszerpazarlástól. Ha az alábbi ötletek egyikét már kipróbálod, nagyot lépsz előre a cél érdekében!

galéria
Megnézem
Összes kép (5)
galéria

5 zseniális tipp az élelmiszerpazarlás ellen

1/7
banánhéj nlc
Ahelyett, hogy azonnal komposztba dobnád a banánhéjat (ami egyébként már eleve ünneplendő dolog), lépj szintet: áztasd pár napig egy befőttesüveg vízben. Vedd ki, a héjak mehetnek a komposztba, a vízzel pedig egyszerre hidratálhatod és trágyázhatod a növényeidet. (Fotó: Wachiwit/Getty Images)
Fotó megosztása:

2/7
répa zeller vízben nlc
Ha ki szeretnéd maxolni a répa és a zeller élettartamát, akkor áztasd őket egy befőttesüveg vízbe. A zeller így két hétig, a répa pedig akár egy hónapi is eláll - feltéve, ha néhány naponta cseréled az üvegben a vizet. A felesleges folyadékot ne öntsd ki: itasd meg a növényeiddel. (Fotó: Svetlana-Cherruty/Getty Images)
Fotó megosztása:

3/7
citromlé jégkocka nlc
Olcsóbb volt a nagyobb csomag citrom, de félsz, hogy megromlik, mielőtt fel tudnád használni? Facsard ki a levüket, tölts fel vele egy jégkockatartót és soha nem lesz gondod a citromlére! (Fotó: Kylie Townsend/Getty Images)
Fotó megosztása:

5/7
fagyasztott fűszernövények nlc
Járj el ugyanígy a fűszernövényeiddel! Lefagyaszthatod őket olvasztott vajban, vagy valamilyen zsiradékban (így megkönnyítve a főzés folyamatát is), vagy csak önmagukban, a lényeg, hogy amint megfagytak tedd át őket nyugodtan egy másik tárolóba a fagyasztóban. Így továbbra is fogod tudni azt a jégkockatartót használni.(Fotó: Qwart/Getty
Images)
Fotó megosztása:

6/7
alma krumplik közt nlc
Ha a krumplit önmagában tárolod, hamar csírásodni kezdhet. Amennyiben azonban bedobsz közéjük pár almát (és a hagymától távol teszed), a krumpli a lehető legtovább friss és kemény marad, a gyümölcs által kibocsátott etiléngáz miatt.
(fotó: Birte Gernhardt/Getty Images)
Fotó megosztása:





Fotó megosztása:
Ezt olvastad már?
A szikkadt kenyér kincs: 15 recept – 15 jó ok, hogy a többnapos kenyerünk ne a kukában végezze
Ez is érdekelhet
Megnézem

Tetszett a cikk?
Ajánlom
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.