nlc.hu
Gasztro
Trükk: Így lesz újra puha a kiszáradt gyökérkenyér

Így lesz újra puha a gyökérkenyér

Egy nap után megkeményedik a gyökérkenyér? Mutatunk egy tippet, hogy ne így legyen!
Gyökérkenyér

A gyökérkenyér belül lyukacsos, kívül pedig mennyeien ropog a héja. De ha nem fogyasztjuk el aznap, amikor sütjük, vagy vásároljuk, és rosszul csomagoljuk el, akkor másnap csak száraz kenyeret kapunk. Olyat, amivel beverhetjük a szöget a falba.

Egy netes trükk szerint van megoldás! A száraz kenyereket tartsuk a csap alá és nedvesítsük be őket (nem szabad, hogy massza legyen belőle!). Ezt követően a kenyereket csomagoljuk alufóliába, és mehetnek a sütőbe. Miután kicsomagoltuk őket, puha – de sajnos nem ropogós kérgű – kenyereket kapunk. Ha viszont kihagyjuk a fóliát, akkor a kenyér héja is roppanós lesz. 170 fokos sütőben, csak néhány percre van szükség!

A vadkovászos gyökérkenyér hozzávalói (4 adaghoz): 

  • 50 dkg kenyérliszt bl80
  • 15 dkg kovász (vadkovász)
  • 3.5 dl víz
  • 1 dkg só
  • 1 evőkanál búzadara (a sütőedény szórásához)

Az elkészítést keresd a Nosalty-n

@momhackguru This is one of the best ways to revive stale or frozen bread and give it that fresh-baked taste. If you have fresh bread, there’s no need to do this. #kitchenhacks #foodhacks #kitchenhack #lifehack #tipsandtricks #momlife ♬ Price Tag - Jessie J

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top