Gasztro

Hagyd a boltit, süss házi kekszet!

Az aszalt meggyet méltatlanul keveset használjuk, pedig annyira feldobja a süteményeket a kellemes savanyúságával!
Hagyd a boltit, süss házi kekszet!

Nagyobb szupermarketekben általában kapható, de a piacon a magosnál mindig van belőle. A meggy kellemes kiegészítője a fahéj, de akár egy pici őrölt kardamomot is tehetünk hozzá. Légmentesen lezárt dobozban két hétig is friss marad. Teával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 100 perc

1 csésze 2,5 dl

Hozzávalók:

  • 2,5 csésze rétesliszt
  • 1 tk Dr. Oetker Sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk Dr. Oetker Vaníliaaroma
  • 3/4 csésze puha vaj
  • 1 csésze porcukor
  • 1 nagy tojás
  • ½ csésze apróra vágott aszalt meggy

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top