Gasztro

Ropogós házi bagett – az ellenállhatatlan

Házi bagettet sütni mindig nagy élmény, talán azért, mert semminek nem olyan finom ropogós a sarka, mint ennek a franciakenyérnek.
Ropogós házi bagett - az ellenállhatatlan

De ha azt a bagettet még jól megkenjük friss pesztóval, és együtt újra átforrósítjuk, akkor elérkeztünk a bagettek királynőjéhez. Egyszerűen ellenállhatatlan, főleg egy pohár fehérborral. 

A bagetteket előre meg lehet sütni, a pesztóval pedig elég csak akkor átforrósítani, amikor megéheztünk.

Elkészítési idő: 60 perc, plusz a pihentetés, 1+2 óra

Hozzávalók a bagetthez:

  • 25 dkg sima liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 34 dkg langyos víz
  • 4 ek lenmag
  • 1,5 kávéskanál Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 kávéskanál só

Hozzávalók a pesztóhoz:

  • 2 marék bazsalikomlevél
  • 5 dkg parmezán reszelve
  • 10 dkg mandula 

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top