Gasztro

A desszert, amivel nem lehet hibázni

Nem kell mindig a legbonyolultabb sütikben gondolkodni! Lehet finom ünnepi desszertet sütés nélkül is készíteni.

 

A desszert, amivel nem lehet hibázni

A pohárkrémek nemcsak finomak és dekoratívak, de jóformán el sem lehet ezeket rontani. Különösebb konyhai rutin nélkül is össze lehet állítani egy finom desszertet, kezdők szintén bátran próbálkozhatnak vele, garantált a siker. A variációk száma végtelen, a krém alapja legtöbbször mascarpone és tejszínhab keveréke, de vannak joghurtos, tejfölös receptek is, bátran kombináljuk őket! Egy kis porcukorral érdemes a krémet ízesíteni, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl édes, mert még sok egyéb édes hozzávaló lesz a pohárkrémben.

Nálunk most banán, aszalt áfonya, amaretti és egy kis csokoládé került a pohárba, de lehetne banán helyett (kiolvasztott) málnát vagy epret, áfonyát is használni, azokkal szintén nagyon finom. Az amaretti helyettesíthető sima habcsókkal vagy mini piskótatallérokkal is.

Illik hozzá a csokoládé, de szórhatnánk a tetejére grillázst vagy karamellizált mandulát, vagy akár egy kis morzsásra tört amarettivel is megszórhatjuk, úgy is nagyon finom lesz.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 2 db banán
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg natúr joghurt / tejföl
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10-15 dkg amaretti
  • 1 doboz Dr. Oetker Csokoládélapok étcsokoládés

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top