Gasztro

Végre!! Itt az idei első bodzás desszert!

Végre nyílik a bodzavirág, most kell szörpöt készíteni belőle, de a palacsintatésztába mártott és kisütött virágoknak is most van itt az ideje, nem szabad várni vele, mert 10-14 nap, és vége az egésznek.
Végre!! Itt az idei első bodzás desszert!

Bodzavirágot bátran szedhetünk szinte bárhol, a bodzabokor ugyanis se nem védett, se nem kultúrnövény. Arra fontos csak figyelni, hogy a forgalmas úttól messze gyűjtsünk, ahol tiszta a levegő. Mielőtt a joghurtba áztatnánk a virágokat, szárazon rázzuk le, majd alaposan öblítsük le folyó vízzel.

Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók:

  • 6 dl natúr görög joghurt
  • 3 nagyobb bodzavirágtányér
  • 6 ek méz
  • 6 ek víz
  • 1 csomag Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 12 babapiskóta
  • 2 marék fagyasztott gyümölcs

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top