Gasztro

Borkorcsolya, amiből nem lehet eleget sütni

Igazi borkorcsolya ez, családi összejövetelekre kiváló!
Borkorcsolya, amiből nem lehet eleget sütni

Kicsit hasonlít egy pogácsához, de nagyon kevés benne az élesztő, éppen csak annyi, hogy egy kicsit levegősebbé tegye ezt a tömör, masszív tésztát.

Nagyon kellemes íze lesz a sok libazsírtól a borstól, na és a fehérbortól, amivel a tésztát gyúrjuk. Egyedül arra kell figyelni, hogy vagy laposabb fonatokat készítsünk, vagy viszonylag hosszúkásra fonjuk, hogy kellőképp meg tudjon pirulni, át tudjon sülni a belseje is. 

Napokig eltartható, de természetesen frissen a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg libazsír
  • 1 kk Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 dl fehérbor
  • 2 tojás+1 a kenéshez
  • durvára darált fekete bors
  • 2 kk só

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top