Gasztro

Igazi tavaszi süti: mennyei citromtorta

Mi már nagyon várjuk az igazi tavaszt. Ezzel a citromtortával könnyebben telnek a napok.

Oknyomozó gasztroblogger lettem. Rájöttem, hogy miért nem valódi tavaszi receptekkel vannak tele az újságok, csak tavaszvárókkal. 
Március már tavaszi hónap, még sincs semmi a boltokban, ami tavaszi alapanyag lenne, kivéve a medvehagyma. Desszertet mégsem lehet fokhagymaízű levelekkel készíteni, így maradnak a pasztellszínű és virágos sütemények. Mert tavaszi desszertre igenis szükség van!

Nekem a citrom lett a tavaszi íz. Májusban majd visszatérhetünk erre a témára az eperrel és esetleg a nagyon korai cseresznyével, de addig egyszerűen tél van és tavaszvárás. Legalábbis a konyhában. 
Nyárra már ott vannak a piros gyümölcsök, őszre a körte és a szőlő, télre az aszalt gyümölcsök, a csonthéjasok, és tavaszra marad a citrom, de az az igazság, hogy ezt egyáltalán nem bánom. A citromos piték és torták a világon a legfinomabbak, a tavaszi hangulatot látványban pedig könnyű odavarázsolni pár ehető ostyavirággal. 
A pitekosár tésztája egyébként szinte bármivel tölthető, az egyszerű pudingtól kezdve a túróig vagy csokoládékrémig.

Igazi tavaszi süti: mennyei citromtorta

Hozzávalók a tésztához

  • 38 dkg sima liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja 

A krémhez:


  • 2 egész tojás + 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1/4 tk kukoricakeményítő
  • 1,5 dl frissen facsart citromlé
  • 12 dkg vaj
  • Dr. Oetker Dekor Ostyavirág 

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top