A klasszikus tócsniról nem az egészséges az első jelző, amit eszünkbe jut. Ám ha olyan vitaminbomba zöldségekből készítjük, mint a cukkini és a répa, egyből megváltozik a helyzet! Ezt a cukkinis-répás harapnivalót gyors vacsorának vagy munkahelyi ebédnek is elkészítheted, sőt akár megpróbálhatod általa megszerettetni a gyerkőcökkel a sárgarépát.
Cukkinis-répás tócsni
Hozzávalók:
- 1 csésze csicseriborsó
- 1 cukkini, lereszelve
- 1 sárgarépa, lereszelve
- 2 tojás
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 2 ek. bazsalikom
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. bors
- olívaolaj
- a tálaláshoz: görög joghurt, újhagyma
Elkészítés:
- A csicseriborsót szabadítsd meg a héjaktól, majd egy villával nyomkodd pürésre.
- A lereszelt zöldségeket és a többi hozzávalót keverd a csicseriborsóhoz. Keverd homogén állagúra.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd tégy bele 2 evőkanálnyit a tésztából. Formázd korong alakúra és 1-2 percen át süsd mindkét oldalát.
- Tálald egy kanál görög joghurttal, és kínáld meg egy kis újhagymával. Jó étvágyat!