Gasztro

Dobjuk fel egyszerűen a hétköznapokat!

Interjú Marton Adriennel.


A mindennapi rohanásban hajlamosak vagyunk elfeledkezni a kiegyensúlyozott és változatos étkezésről, amely nem csupán egészségünk megőrzéséhez járul hozzá, hanem ahhoz is elengedhetetlen, hogy közérzetünk jobb legyen, és több energiával rendelkezzünk a nap folyamán. A mindennapok színesítéséhez mindenkinek megvannak a trükkjei, így Marton Adriennek is. Vajon ő mivel dobja fel hétköznapjait?

Hogy néz ki egy átlagos hétköznap számodra?

A napot általában úgy kezdem, hogy MEGPRÓBÁLOM felébreszteni a gyermekeimet. Ez elsőre nem mindig sikerül, ilyenkor szoktam a földszintről az emeletre szólni: „Készen van a reggeli!” Ez mindig hatásos. Utána iskola, majd kezdődik a versenyfutás az idővel: több műsorom van, emellett ételeket fotózok, főzök és vacsoraesteket is tartok. Szóval hosszú a nap.

Hogyan indítod a reggeleket?

Reggeli rituálé talán, hogy nehezen tudok kikelni az ágyból. Ez minden reggelemre igaz, hiszen kevés időm jut az alvásra. Nekem a kávé segít ilyenkor, vagy ha van időm, elkészítek egy frissítő smoothie-t szezonális gyümölcsökből. Hétvégén gyakran villásreggelit készítek, ami általában buggyantott tojás, lesütött sonka és pirítós kenyér szokott lenni, valamilyen krémmel, margarinnal megkenve.

Mi alapján választasz alapanyagokat?

Frissesség!!! Ezenkívül a szezonalitás és a vizualitás is fontos része a döntésemnek, hiszen ami jól néz ki, az biztosan friss, ropogós, és a fotókon is jól mutat.

Milyen apró trükkökkel dobod fel a hétköznapjaidat?

Igyekszem olyan újdonságokat is kipróbálni, melyek nemcsak finomak, hanem új textúrát is adnak az ételnek, így a végeredmény eltér a megszokottól. A fiaim ételeit szoktam olyan alapanyagok használatával „színesíteni”, amkeit a bohókás tálalás vagy trükközés nélkül valószínűleg nem ennének meg. Ilyen például a burgonyapüré, amibe szoktam zellert is tenni, de ha ezt tudnák, valószínűleg rá sem néznének. De egy sima tízóraira készült szendvicset is mindig az ő ízlésükhöz igazodva, mókásan díszítve tálalok.

Milyen számodra egy tökéletes szendvics?

Nagyon szeretem a melegszendvicset, pláne azt, amelynek puha a belseje a megolvadt margarintól, viszont kívül ropogós. Ha különlegességre vágyom, akkor szívesen használom a Vénusz új, magvakkal gazdagított margarinját, hiszen a ropogós magok izgalmassá teszik a szendvicset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top