Gasztro

Džiugas, ízorgia a sajtok világában (x)

Nem francia sajt, és nem is olasz, de még csak nem is holland, mégis meghódította az egész világot. A Džiugas sajtok Litvániában készülnek, és múltjuk egészen 1924-ig nyúlik vissza.

A Telšiaiban megalapított „Žemaitijos pienas” Litvánia legnagyobb tejfeldolgozó gyára. Innen indult tehát a Džiugas, hogy egyedülálló ízvilágával rabul ejtse a sajtimádók ízlelőbimbóit. Nevét a város legendás alapítójáról, az Óriás Džiugasról kapta, így nevéhez méltóan maguk a sajtok is legendává váltak.

Különlegességeik, hogy a helyi nemzeti parkban, csakis szabadon legelésző tehenek kiváló minőségű tavasszal és nyáron adott tejéből készülnek. A több évtizedes tapasztalat, a hagyományok és az élvonalbeli technológia alkalmazása lehetővé tette a tökéletes recept megalkotását, így ezek a sajtok magukban hordozzák  a gazdag ízeket és aromákat. A nemzeti ízek és a lélegzetelállító vidék minden pozitívuma fellelhető ezekben a tejtermékekben.

De lássuk csak milyen sajtok is készülnek ebben a különleges üzemben?

Gourmet  – DŽIUGAS® 36 hónapig érlelt keménysajt

Gazdag ízvilág jellemzi. Intenzív, tartós és pikáns. Kissé morzsolt a textúrája, belsejében sok fehér kalciumkristállyal, amely hamisítatlanul utal az érettségére és minőségére. Ez a fajta sajt kiváló snack az aktív és energikus emberek számára.
Ideális esti harapnivalókhoz.
Dióval és egy pohár borral fantasztikus párosítás.

Delicate – DŽIUGAS® 24 hónapig érlelt keménysajt

Ezt a sajtot ízletes, finoman gazdag, fűszeres ízvilág jellemzi. Önmagában is élvezhető egy csésze kávéval vagy finoman reszelve, különféle ételek ízesítésére só vagy bors helyett.
Tökéletes eleme egy ízletes vacsorának. Mézzel pedig egészen varázslatos.

A DŽIUGAS® kemény sajtok pillanatok alatt hódították meg a magyar sajtimádókat is. Népszerűségük hazánkban egyre felfelé ível. Bármilyen ünnepi asztalon, romantikus vacsorán, baráti borozgatáson megállják a helyüket. Aki egyszer megkóstolja, biztosan megkedveli.

Egy ilyen sajttól elvárható, hogy velünk együtt készüljön a legnagyobb ünnepekre is.

Karácsony közeledtével ünnepi köntösben láthatjuk viszont a nagy kedvenceket. Akár ajándékba szánjuk ezeket a finomságokat, akár a karácsonyi menünk részeként szeretnék elvarázsolni a vendégeinket, a DŽIUGAS® sajtokkal nem fogunk csalódni.

A SPAR vásárlói az idén az exkluzív sajtok között megtalálhatják a család legújabb tagját is, a Germantas Junior félkemény sajtot, amely bizony a karácsonyi reggeli ékessége lehet. Elsősorban azért, mert kevesebb sót tartalmaz, laktózmentes, és sok-sok kalcium van benne, másodsorban pedig azért, mert látványos karácsonyfaformája a kicsik és a nagyok arcára is mosolyt csalogat.

A fantasztikus reggeli után pedig tegyük egyedivé a többi étkezésünket is.

  • Délutánra érlelt Džiugas sajtot ajánlunk, gyümölcsökkel vagy magvakkal, diófélékkel.
  • A karácsonyi vacsoránk is sokkal ízletesebb lehet, ha a különféle saláták, tészták, levesek, piték, hal- vagy húsételek ízesítésére a Delicate sajtot választjuk.
  • Desszertnek sem utolsó, ezt ne feledjük, hiszen a legjobb borokhoz éppen úgy passzol, mint egy finom chutney-hoz. Mézzel és lekvárral pedig egy igazán ünnepi desszertet varázsolhatunk belőle.

Ezek a sajtok nem tartalmaznak tartósítószert. Nemcsak a sajtok készítéshez, de a csomagolás során sem használnak tartósítószert, így még a sajtok kérge is fogyasztható.

Egészségtudatos táplálkozás mellett is kielégíti a legnagyobb ínyencek vágyait is!

Megkóstolni és megkedvelni! DŽIUGAS!!!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top