Gasztro

Nincs karácsony gesztenyegolyók nélkül!

Ez az a desszert, ami nem maradhat le az ünnepi asztalról! Villámgyorsan elkészíthető, így az utolsó pillanatokban is összeállíthatjuk, ráadásul olyan egyszerű, hogy akár a gyerekekre is rábízhatjuk.
Nincs karácsony gesztenyegolyók nélkül!

Ha kimérjük az alapanyagokat, akkor az egészen kicsiket is bevonhatjuk a gesztenyegolyó elkészítésébe. Ügyesen össze tudják gyúrni a masszát, és a gombócozást is nagyon szokták élvezni a gyerekek, különösen ha egy-két potyafalat is jut közben nekik.

Ez a gesztenyegolyó most baracklekvárral készült, de helyettesíthetjük narancs- vagy málnalekvárral is, a keksz helyett pedig használhatunk darált mandulát. Kerülhet a közepébe meggy, és ha csak felnőtteknek készül, akkor adhatunk hozzá egy pici rumaromát is.

A bevonat szintén többféle lehet: meghempergethetjük cukrozatlan kakaóporban vagy tortadarában is. Utóbbi esetben érdemes a tenyerünket bekenni egy kis lekvárral, és úgy formázni a gombócokat, mert így sokkal jobban tapad majd rajtuk a tortadara. A csokibevonatos gesztenyegolyókhoz meg kell olvasztani a tortabevonót, majd két kiskanál segítségével megmártani benne a hűtőből kivett gombócokat. Bevonhatjuk az egész gombócot, de ha csak félig mártjuk meg a csokiban, akkor a valódi gesztenyéhez hasonló lesz a mintája. Sütőpapíros tálcára kell tenni a megmártott gombócokat, és hűtőbe tenni, míg megdermednek.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • 5 dkg darált háztartási keksz
  • 1 evőkanál baracklekvár

A bevonáshoz:

  • Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
  • Dr. Oetker Tortadara kakaós
  • Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top