Gasztro

Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

Kétségtelen, hogy az eper és vanília párosításnál nehéz jobbat találni.
Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

A tejszín se rossz ötlet, de kicsit elvesz az eper ízéből. Ez a sorbet akkor a legjobb, ha valóban az epret szeretnénk érezni. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy egy óvodás is bátran nekiállhat.

A tejszínes eperfagyi kiváltására hivatott recept jobb, mint az eredeti: csak friss gyümölcsök vannak benne, és egy kanálnyi eperlikőr, ami nagyon feldobja az ízeket, és a benne lévő alkohol nem engedi a sorbetet olyan kőkemény tömbbé fagyni, hogy fél órát várni kelljen rá, miután kivettük a fagyasztóból.

Ha nincs kedvünk gombócokat formázni belőle, akkor akár kis pálinkáspoharakba is tölthetjük, majd amikor elővesszük, egy pillanatra forró vízbe mártva a poharat, kicsusszan belőle a sorbet. 

Elkészítési idő: 15 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 2 ek porcukor
  • 2 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
  • 1 ek eperlikőr, esetleg vodka

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése