Gasztro

Irány a grill: készítsünk cukkinis húsgolyónyársat!

Lehet bekészíteni a faszenet, előkeresni a tároló mélyéről a grillszettet és leporolni a kerti tálalót. Indul ugyanis a várva várt nyári grillszezon kertben vagy a teraszon. Az ilyen hétvégi családi grillezéshez ajánlunk egy nagyszerű fogást cukkinivel és isteni húsgolyókkal.

A kerti sütögetés a nyári időszak egyik legnagyobb áldása, főleg, ha nem nekünk kell a forró grill mellett álldogálnunk. De mindig van egy lelkes és hozzáértő önkéntes, aki bevállalja a csapat élelmezését a közösség érdekében. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne bonyolítsuk túl az ételeket, illetve nem árt azért, ha előre készülünk a zöldség felaprításával vagy a húsok pácolásával. Így már tényleg csak a parazsat kell izzítani és a nyársakat forgatni a grillrácsokon.

Hozzávalók:

  • 600 g darált hús
  • 2 cs. friss petrezselyem
  • 1 szál póréhagyma
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 3 cukkini
  • olívaolaj
  • őrölt gyömbér
  • só, bors

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, a végeit vágjuk le, és hosszában felezzük el. Egy uborkahámozóval vágjunk belőle egészen vékony szeleteket.

A darált húst keverjük össze egy tálban az olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, és készítsünk belőle dió nagyságú golyókat. Tekerjük őket körbe a cukkiniszeletekkel, majd húzzuk fel a nyársra.

Így „magában” is lehet, de tehetünk mellé színes kaliforniai paprikát, lila hagymát, vöröshagymát, koktélparadicsomot is.

Az így elkészült nyársakat tegyük a forró grillrácsra, és minden oldalára átforgatva süssük meg nagyjából 10 perc alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top