Gasztro

Így készíthetsz tökéletes grillkukoricát!

A grillszezonban a kukoricának is ott a helye – mutatjuk, hogyan készítsd el!

 A kerti partikról a legtöbb embernek a hús ugrik be, pedig rengeteg ízletes zöldség is érkezhet a grillről! Például a nyár nagy kedvence, a kukorica. A főtt kukorica is isteni, de a grill segítségével még többet kihozhatsz a kukoricából. Mutatunk egy szuper receptet, amit érdemes kipróbálni a nyáron:

Így készíthetsz tökéletes grillkukoricát

Amire szükséged lesz (4 adaghoz):

  • 4 cső kukorica a héjával együtt
  • só, vaj
  • grillsütő vagy grillserpenyő
  • konyhai olló
  • kés
  • konyhai csipesz

Így készítsd el:

  1. Melegítsd forróra a grillsütőt vagy serpenyőt. A felületét vékonyan kend meg olajjal.
  2. A kukorica héjának vágd le a végét, és egy réteget távolíts el róla.
  3. Helyezd a kukoricákat a grillre, tégy rájuk egy fedőt, és süsd őket 5 percig. Távolítsd el a fedőt, és hagyd őket még 5 percig. Fordíts rajtuk egyet, és újabb 5 percig süsd. Addig folytasd ezeket az 5 perces intervallumokat, amíg a héjuk feketedni nem kezd. Nagyjából 15-20 perc az egész folyamat.
  4. Vedd le csipesszel a kukoricát a grillről, és hagyd 5 percig hűlni. Ezután könnyen el tudod róla távolítani a héját. Sózd meg ízlés szerint, és hagyj ráolvadni egy kis vajat is. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top